След приключването на отоплителния сезон започва отчитането на уредите на радиаторите за

...
След приключването на отоплителния сезон започва отчитането на уредите на радиаторите за
Коментари Харесай

Кога да чакаме изравнителните сметки за отоплителния сезон и ще има ли изненади?

След приключването на отоплителния сезон започва отчитането на уредите на радиаторите за подготовка на изравнителните сметки за парно. Голяма част от уредите би трябвало да бъдат регистрирани самостоятелно, а най-рано изравнителните сметки ще дойдат през юли.

Първата оповестена дата всекидневно е в работен ден, а втората наложително в почивен. На тези две дати засичането на показанията става гратис. Ако потребителят не успее да обезпечи достъп в границите на тези две дати за етажната благосъстоятелност, по-късно може да се съобщи отчитане, само че по избрана цена.

При едно и също ползване в един имот тазгодишната сума за заплащане ще бъде по-голяма по отношение на миналогодишната, разясни в изявление за БНР Кремен Георгиев, ръководител на Асоциацията на топлофикациите.

Цената на природния газ и цената за излъчванията парникови газове са двата съставния елемент с най-голяма тежест в ценообразуването на услугата, предоставяна от топлофикациите, уточни Георгиев.

" Инфлацията има своето отражение, само че в частта отвън горивата и излъчванията. Първите два съставния елемент съставят до 80% от всички разноски. Ефектът от инфлацията няма да е кой знае какъв, макар че ще го има. "

Природният газ сега е на по-ниска цена, избрана планирано предходната година на 1 юли, уточни председателят на Асоциацията на топлофикациите. В предаването " Преди всички " той удостовери казаното от ръководителя на енергийния регулатор преди дни, че не трябва да се чака внезапно повишаване на топлинната сила:

" Лично моето очакване е, че цените на топлинната сила ще се запазят. Това, несъмнено, е очакване, не мога да направя сметки като КЕВР. Но поради цялата обстановка с пазара в енергетиката допускам, че цените на топлинната сила няма да се трансформират или, в случай че се трансформират, няма да е доста, без значение в каква посока ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР